Samen werken aan meer verbinding en een beter contact!

Herkent u het volgende?
> In het leven van uw kind is van alles gebeurd, ouders zijn gescheiden of u hebt een samengesteld gezin. Het is niet altijd makkelijk om samen op een fijne manier op elkaar af te stemmen.

> Iedereen heeft het druk binnen het gezin. Tijd om echt contact met elkaar te hebben is er niet. Hierdoor weten jullie niet wat er bij elkaar speelt en wat de behoeftes binnen het gezin zijn.

> Uw kind heeft het moeilijk op school. Als ouder wilt u natuurlijk uw kind zo goed mogelijk helpen zodat uw kind echt gelukkig is.

> Alle kinderen binnen het gezin hebben andere behoeftes. Het is niet makkelijk om dit samen te brengen zodat het voor iedereen prettig verloopt thuis.

> Een van uw kinderen heeft een diagnose. Uw kind laat niet altijd gedrag zien dat u direct begrijpt. U wilt graag zicht hebben op wat er speelt bij uw kind en hoe u hier mee om kan gaan.

> U bent pleegouder of adoptie ouder en wilt graag werken aan de hechting tussen u en uw kind.

> U heeft meerdere kinderen en ze maken dagelijks ruzie. Ruzies die zorgen voor een vervelende sfeer binnen het gezin en als ouders wilt u dat dit stopt.

> In alle drukte wilt u een fijn en gezellig moment beleven met uw kind. Een moment waar u en uw kind later met plezier aan terug denkt.

Herkent u dit? Samen met de paarden gaan we een mooie ervaring beleven en krijgt u inzichten waar u in het dagelijks leven mee verder kunt.

Waarom paardencoaching?
Paarden leven in het hier en nu. Ze ervaren daardoor wat er op dat moment speelt en reageren daar op. Door iets anders te doen dan de eerste keer, reageert een paard ook anders. Hierdoor kunt u oefenen met nieuwe situaties.  

Ieder gezin is anders en vraagt om een persoonlijk traject. Dat is dan ook altijd het uitgangspunt bij Samen Sterker!

Hoe ziet een traject eruit?
Een traject voor ouder(s) en kind(eren) is maatwerk. We starten met 1 sessie om te bekijken of paardencoaching passend voor jullie gezin is. Vanuit de eerste sessie bespreken we samen hoe en of we hier een vervolg aan geven.

Wat kunnen jullie verwachten van een sessie met paarden?
Jullie gaan naar huis met inzichten over elkaar en over jezelf. Door de oefeningen die jullie samen uitvoeren doen jullie een mooie ervaring op waar jullie beide met plezier aan terug denken. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat er veel ruimte is om samen te werken aan de band tussen ouder en kind. Hierin krijgen jullie uiteraard begeleiding en bespreken we samen wat er gebeurt.  

Een sessie tussen de paarden onder begeleiding van Sanne
Ik ben Sanne, samen met de paarden begeleid ik u en uw kind om de band te versterken.

Als ouder weet ik als geen ander dat de opvoeding van een kind niet altijd gemakkelijk is en dat er soms dingen gebeuren waar u niet altijd voor gekozen hebt of invloed op heeft. Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind en wil samen een fijn gezin vormen. Toch ontstaan er soms situaties waardoor het even lastig gaat. Ik geloof erin dat de band tussen ouders en kinderen onvoorwaardelijk is en dat we dit samen kunnen versterken!

Naast paardencoach ben ik Sherborne begeleider waardoor ik veel ervaring heb op het gebied van de relatie en hechting tussen ouder en kind. Ik zet deze kennis graag in om jullie op weg te helpen.

Kosten
Een sessie van 1,5 uur kost 90 euro. Gedurende deze 1,5 uur bent u samen met uw kind en de paarden in beweging.

Wilt u meer sessies samen met uw kind boeken? Ik maak graag een passende offerte bij uw situatie. Neem vrijblijvend contact op en we bespreken de mogelijkheden samen.

Veelgestelde vragen
Moet je ervaring met paarden hebben?
Dat is niet nodig. Tijdens een sessie werken jullie samen naast het paard en daarbij is ervaring niet nodig.

Ik ben bang voor paarden, kan ik dan wel meedoen?
Regelmatig komen er mensen voor een sessie paardencoaching met een angst voor paarden. Samen bekijken we hoe hier mee om te gaan zodat er jullie er samen genoeg uit kunnen halen. We hebben de keuze uit meerdere paarden en pony’s dus ook hierin kunnen we samen bekijken welke pony past bij jullie activiteit.

Mijn kind ervaart het anders dan dat ik het thuis vind gaan. Is dat een probleem?
Nee juist niet. Het is goed om samen te bekijken hoe het komt dat jullie het beide anders ervaren. Daarnaast is het nog belangrijker dat we samen gaan kijken hoe het ook anders kan en dat is juist heel goed te oefenen met de paarden erbij.