Ieder kind mag zichzelf zijn. Vanuit de kwaliteiten van uw kind gaan we aan de slag!

Herkent u het volgende bij uw kind?

Mijn kind…
> heeft een diagnose zoals ADHD, ADD, autisme of hechtingsprobleem en kan hierbij wel wat hulp gebruiken. Er is veel onbegrip rondom het gedrag van uw kind. Hierdoor ontstaat er een vervelende situatie thuis of op school.

> kan ineens heel boos zijn en heeft hierover weinig controle. Mensen om het kind heen ervaren hierdoor stress, lopen op hun tenen om de vrede in huis te bewaren. Het kind weet zelf niet altijd waardoor het komt dat hij zich zo gedraagt. 

> heeft moeite om sociale contacten aan te gaan waardoor hij/zij weinig vriendjes of vriendinnetjes heeft. Hierdoor kun je je als ouder behoorlijk machteloos voelen. Je wilt je kind gelukkig zien met veel vrienden om hem/haar heen.

> is perfectionistisch en wil het altijd goed doen. Het kind is niet snel tevreden met de resultaten die hij/zij haalt. Ook aan de omgeving kan het kind hoge eisen stellen die niet altijd realistisch zijn.

> zit niet lekker in zijn vel. Oogt somber terwijl het kind altijd heel vrolijk was. Of reageert snel geprikkeld op dat wat hem/ haar gevraagd wordt. Je vraagt je als ouders af wat er aan de hand is maar dit is niet altijd direct te achterhalen.

> is onzeker waardoor hij/ zij zich terug trekt of juist overschreeuwt. Het kind geloofd niet in zichzelf terwijl het zoveel mooie kanten heeft. U wil graag dat uw kind ook zijn/haar eigen kwaliteiten ziet.

> maakt zich vaak zorgen om anderen en zorgt (te) veel voor anderen waardoor hij/ zij zichzelf vergeet. Door altijd met andere bezig te zijn heeft uw kind onvoldoende tijd om zelf te groeien en te genieten.

> heeft veel onrust waardoor hij zich niet kan ontspannen en/ of komt moeilijk in slaap. Hierdoor is het kind altijd bezig, komt te weinig tot rust en kan daardoor geprikkeld raken.

> wordt gepest of pest andere kinderen. Dat wil geen een ouder. Iedereen wil zijn kind gelukkig zien. U maakt zich als ouder zorgen om uw kind en weet niet zo goed hoe u dit kan doorbreken.

> is heel gevoelig, huilt snel of veel. Trekt zich alles aan van wat anderen zeggen. Piekert veel over van alles en weet niet hoe dat stop te zetten.

> durft niet voor zichzelf te kiezen, durft geen eigen mening te geven of geeft zijn grenzen niet aan. Hierdoor gaan andere steeds over de grens van uw kind heen.

> denkt over alles veel na, vult in wat andere denken of ziet van alles de negatieve kant.

Herkent u dit bij uw kind? Ik help uw kind graag samen met de pony’s om weer gelukkig en sterker in de schoenen te staan in het leven.

Waarom paarden?
Kinderen leren het beste wanneer ze zich prettig en ontspannen voelen. Bij de paarden kunnen kinderen al snel zichzelf zijn doordat de paarden niet oordelen.
Tijdens een sessie met paarden staat leren in beweging en ervaringen op doen voorop! Ervaringen die we terugkoppelen naar situaties in het dagelijks leven. Samen met een paard oefenen we hoe een kind om kan gaan met bepaalde situaties.

Een traject is altijd maatwerk, we sluiten tijdens de begeleiding aan bij uw kind en wat uw kind nodig heeft.  

Hoe ziet een traject eruit?
We starten het traject met een intakegesprek. Hierbij mag uw kind aanwezig zijn maar dit is niet verplicht. Tijdens dit gesprek bespreken we waar uw kind tegen aan loopt en waar we tijdens de begeleiding aan gaan werken.

Samen stellen we doelen op waaraan we gaan werken. Vervolgens plannen we de afspraken in. Tijdens de begeleiding ga ik samen met uw kind aan de slag om aan de afgesproken doelen te werken. Na de sessie haalt u uw kind weer op en krijgt u een korte terugkoppeling van de sessie.

Gedurende het traject krijgt uw kind een map mee naar huis waarin we de ontwikkeling bij houden. Deze map kunt u samen met uw kind bekijken zodat u een beeld hebt van dat wat we gedaan hebben tijdens de begeleiding.

Vergoedingen:
De begeleiding van uw kind kan vergoed worden vanuit ZIN of een PGB. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u contact opnemen met ons.

Recensie van Kim (9 jaar):
Het was fijn om samen met de paarden en Sanne te werken. Toen ik eerder hulp kreeg moest ik alleen maar praten en nu mag ik vooral dingen doen.

Recensie van Petra (moeder van jongen van 7 jaar):
Onze zoon is 5 keer bij Sanne geweest. Hij ging elke keer met veel plezier naar haar toe. Alle boze buien zijn verdwenen en het lijkt wel of we er een ander kind voor terug gekregen hebben.

Recensie van Job (vader van meisje van 13 jaar):
De begeleiding van Sanne heeft ons en onze dochter goed geholpen. Sanne had veel geduld en kon ons als ouders goed op weg helpen zodat wij onze dochter konden ondersteunen in haar proces. Onze dochter heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en kan beter voor zichzelf opkomen.