Paardencoaching

Bij paardencoaching wordt het paard ingezet als (hulp)coach om mensen te coachen. Door ervaringen en experimenteren met het paard ga je aan de slag met jouw coachvraag.
Bij Samen Sterker maken we gebruik van Equine Assisted Coaching, dit is een coachingsmethodiek waar kandidaten de gelegenheid krijgen oplossingsgericht en ervaringsgericht te leren en inzichten te te krijgen die het paard je geeft.

Paardenkracht
Paarden leven in het hier en nu en geven zonder (voor)oordeel een terugkoppeling op natuurlijke wijze. Ze zijn ontzettend goed in kleine signalen oppikken, emoties en energie aanvoelen en non-verbale communicatie. Deze kwaliteiten geven ons waardevolle inzichten over situaties of hulpvragen die er spelen.

Voor wie?

Paardencoaching is in principe voor iedereen die meer inzicht wil in bepaalde persoonlijke thema’s, kwaliteiten en valkuilen of eigenschappen.
Coachvragen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik leren om mijn grenzen aan te geven en (vaker) nee te zeggen?
  • Ik ben vaak onzeker, hoe kan ik meer vertrouwen krijgen in mezelf?
  • Hoe kan ik mensen (beter) aansturen en in beweging laten komen?
  • Ik vind het moeilijk om (sociale) contacten te onderhouden, hoe kan ik dit verbeteren?
  • Ik wil graag een loopbaanverandering / ik loop vast in mijn baan
  • Ik wil een betere versie van mezelf worden.
  • Teams of groepen van bedrijven die de onderlinge samenwerking willen spiegelen en verbeteren

Werkwijze
Samen brengen we je coachvraag in kaart. Je kunt ervoor kiezen om vooraf met een vraag te komen maar je kunt er ook open in gaan om te kijken wat er aan de orde komt.  

Je maakt kennis met de paarden en kiest een paard of pony uit waar je graag mee wil werken. Met het paard ga je aan de slag en doet daarbij ervaringen op die terug te vertalen zijn naar het dagelijks leven. De coach creëert situaties, geeft je ruimte om ervaringen op te doen en bespreekt deze na afloop van de activiteit.
De activiteiten met het paard zijn altijd naast het paard, ervaring met paarden is dan ook niet nodig.

Individuele coaching

Individuele coaching kan bestaan uit 1 sessie maar het kan ook een traject zijn van meerdere sessies na elkaar. Dit kunnen we samen bekijken en zal afhankelijk zijn van de coachvraag.

Benieuwd naar een coachsessie? Neem vrijblijvend contact op voor een proefsessie zodat je kennis kunt maken met paardencoaching en kunt bekijken of het bij je past.

Teamcoaching

Teamcoaching met paarden is een unieke vorm om samen met het team aan de slag te gaan met jullie coachvraag. Teamcoaching geeft inzichten in het functioneren en de samenwerking binnen een team maar ook over eigen persoonlijke zaken.
Bij een teamcoaching zullen altijd meerder coaches aanwezig zijn zodat we het proces goed kunnen begeleiden.
Een teamcoaching wordt op maat vorm gegeven. Neem vrijblijvend contact op om wensen en mogelijkheden te bespreken.

Teamcoaching