Onderwijs met paarden, uniek maar zo krachtig!

Herkent u het volgende bij uw kind?

Mijn kind…
> gaat met tegenzin naar school toe. Iedere ochtend is er een strijd om het kind zover te krijgen dat het naar school gaat. Deze strijd zorgt ervoor dat de dag vervelend start.
> komt boos en gefrustreerd uit school. Het kind heeft zoveel spanning door de dag heen opgebouwd en dat komt er thuis uit.
> klaagt over het schoolwerk. Het kind begrijpt niet waar de juf het over heeft en er komt niet uit wat erin zit.
> is een beelddenker en krijgt de lesstof op school mondeling aangeboden waardoor het niet goed geautomatiseerd wordt.
> haalt lage resultaten op school en wil graag beter presteren.
> heeft van school het advies gekregen om remedial teaching te gaan volgen.

Waarom onderwijs en paarden combineren?
Kinderen leren beter in beweging. Naast beweging is plezier en ontspanning belangrijk om tot leren te komen. Paarden oordelen niet en zorgen al snel voor een veilig gevoel bij kinderen.

De lesstof bieden we op een manier aan die past bij het kind. Is het kind visueel ingesteld of juist niet? We stemmen de manier van werken daarop af. Kinderen krijgen tijdens de remedial teaching handvaten aangereikt die ze thuis en op school in kunnen zetten. Het kind krijgt een eigen map met daarin materialen die passen bij het traject van het kind.

Wat kun je verwachten?
Uw kind krijgt weer plezier in het leren en boekt daarin mooie vooruitgangen.
Uw bent welkom om eens kennis te komen maken zodat ik u meer uitleg kan geven over deze mooie manier van remedial teaching.  Wanneer u besluit om uw kind aan te melden plannen we samen een intake gesprek. Indien u hier toestemming voor geeft neem ik contact op met school om daar gegevens op te vragen. Vanuit de intake maken we een plan en bespreken we het aantal sessies dat ik verwacht nodig te hebben. Uw kind komt wekelijks of om de week naar mijn locatie waar we samen aan de slag gaan.

Onderwijs met paarden onder begeleiding van Sanne
Ik ben Sanne en samen met mijn paarden kan ik uw kind begeleiden om betere resultaten op school te behalen.

Door de jaren heen heb ik veel kinderen mogen begeleiden en heb ik hen veel lesstof aangeleerd. Niet ieder kind leert op dezelfde manier. Ik vind het een uitdaging om samen met het kind op zoek te gaan naar een manier die voor het kind werkt en waarbij het kind ervaart dat leren leuk is. Een kind zal zich zekerder voelen en met meer plezier op school aan de slag gaan!

Veelgestelde vragen
Mijn kind kan niet paardrijden, is dat een probleem?
Nee, het is niet nodig om te kunnen rijden. Indien uw kind angstig is om op het paard te zitten doen we de oefeningen naast het paard.

Mijn kind is het plezier in leren kwijt en ziet op tegen begeleiding na schooltijd?
Wanneer het leren moeizaam verloopt is het begrijpelijk dat plezier in leren verdwijnt. Doordat we het bij Samen Sterker op een andere manier aanpakken ervaren kinderen al snel dat ze het wel kunnen en komt het plezier terug.

Mijn kind is onzeker en daardoor lukt het niet op school?
Naast mijn kennis van onderwijs ben ik gediplomeerd coach waardoor ik kinderen ook op sociaal emotioneel gebied kan begeleiden. In een begeleidingsuur zal ik dan ook zeker werken aan het zelfvertrouwen.

Recensie van Anouk (moeder van meisje van 8 jaar):
Onze dochter ging met veel tegenzin naar school toe. Vooral het rekenen ging erg moeizaam. Toen we haar vertelde dat ze extra begeleiding kreeg had ze daar dan ook totaal geen zin in. Na de eerste keer ging ze wekelijks met plezier naar Sanne toe. Fijn dat Sanne niet alleen kijkt naar het rekenen maar ook meteen werkt aan het zelfvertrouwen. Onze dochter heeft grote stappen gemaakt en dat zien ze op school ook terug in haar resultaten.