Mijn naam is Steinanda Ottevanger en sinds mei 2021 werk ik met heel veel plezier bij Samen Sterker.

Als het even kan, vind je mij buiten in het bos met mijn paard of met mijn gezin en onze teckel, Toby. De liefde voor dieren zit er al van jongs af aan in.

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs waar ik ruim 20 jaar heel wat verschillende kinderen heb mogen begeleiden zowel op cognitief als sociaal emotioneel vlak. Ik heb me in mijn onderwijsjaren door middel van verschillende cursussen verdiept inĀ  allerlei gedragsproblematieken en ontwikkelingsstoornissen. Daarnaast ben ik inmiddels ruim 12 jaar ervaringsdeskundige op het gebied van ASS en ADHD.

In het onderwijs heb ik voor het eerst kennis mogen maken met het prachtige effect dat dieren kunnen hebben op kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.

Met veel plezier volg ik de opleiding tot Equine Assisted Coach aan de Keulseweg. Deze rond ik in juli 2022 af.

De kinderen bij Samen Sterker mogen begeleiden in hun sociaal emotionele ontwikkeling en ze weer in hun kracht zetten met behulp van onze fantastische dieren, is iets waar ik dagelijks erg van geniet.
Ik ben vier dagen op de onderwijs-zorggroep te vinden en daarnaast begeleid ik kinderen op individuele basis.

Na een ochtend of sessie de kinderen met een fijn gevoel naar huis te kunnen laten gaan, geeft mij enorm veel voldoening.